Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Jukka: Tämähän on vähän kuin Lego-palikoilla leikkisi

Taitolaiset | 20. huhtikuuta 2022

Teknologiajohtajamme Jukan roolissa parasta on monipuolisuus. Viikoista riippuen Jukan hatutkin vaihtelevat aina koodauksesta ja DevOps-käytäntöjen kehityksestä järjestelmäarkkitehtuurin suunnitteluun sekä kehityksen ja myynnin tukeen asti.

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Miten päädyit Taidolle? Tulin Taidolle vuonna 2013 kun Tuomas, meidän toimari ja vanha tuttuni, otti yhteyttä ja pyysi kanssaan rakentamaan IT-yritystä. Mietin siinä, että perhana miksi en lähtisi mukaan ja sillä tiellä ollaan. Olin tosiaan Taidon toinen työntekijä ja perässäni tuli muun muassa Janne, joka on myös meidän yhteinen tuttu edellisestä firmasta.

Miltä tyypillinen työviikkosi näyttää? Periaatteessa minulla on aika monta hattua päässä ja hatut vaihtelevat myös riippuen viikosta ja kuukaudesta. Teknologiajohtajana vastaan meidän teknisistä ratkaisuista, kuten DevOps-käytännöistä, projektipohjista, teknologiavalinnoista ja pilvi-infrastruktuurista, joita meillä Taidolla pyritään kehittämään aktiivisesti. Näistä voi lukea lisää mm. Taito CLI -sivustolta sekä kirjoittamastani blogiartikkelista. Toimin myös yleisenä tukihenkilönä auttaen devaajia tarpeen mukaan projektien erilaisissa suunnittelu- ja toteutustehtävissä. Samalla pyrin parantamaan eri projektien keskinäistä yhdenmukaisuutta ja tekemisen tehokkuutta, eli välttämään sen, että eri projekteissa kehitetään sama pyörä alusta lähtien uudelleen tai projektit henkilöityvät liiaksi tietyille ihmisille. Lisäksi tarpeen mukaan toimin myös myynnin tukena.

Varsinaisessa projektityössä toimin yleensä sekä järjestelmäarkkitehtina että koodarina. Tällä hetkellä olen mukana projektissa, jossa toteutamme moderneimmilla teknologioilla täysin uutta palvelukokonaisuutta, joka koostuu mm. web-portaalista, kännykkäsovelluksesta, AWS-pilvipalveluista, IoT-analytiikasta sekä integraatioista mm. ERP-, CRM-, PIM- ja laskutusjärjestelmiin.

Miten kuvailisit Taitoa? Taito on avoin. Täällä on hyvä tekemisen fiilis ja auttamisen henki. Kaikilla on täällä mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja tekemiseen.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Tämähän on vähän kuin Lego-palikoilla leikkisi. Järjestelmäarkkitehtuurin suunnittelu ja koodaaminen ovat aika luovaa työtä, vaikka sitä ei aina mielletä luovaksi työksi. Ja aina oppii jotain uutta, vaikka on ollut alalla jo pitkään. Puolittain voi ajatella, että tämä on harrastus, vaikka teenkin tätä työkseni. Ja itseasiassa harrastuksestahan tämä on lähtenyt. Aloitin koodaamisen ala-asteella. Aluksi tein tekstiseikkailupelejä C64:lle Basicilla ja myöhemmin tuli kuvioihin Pascal, C, C++ ja Assembly. Opiskeluiden ja töiden myötä tuli sitten mm. Java ja JavaScript. Ja nyt viime vuosina TypeScript ja Python.

Paras taitosi? Monipuolisuus. Ihan roolistanikin johtuen keskityn aika laaja-alaisesti erilaisiin teknologioihin ja otan vastaan erilaisia vastuutehtäviä.

Mitä taitoa haluat vielä kehittää? Data Science ja Machine Learning ovat asioita, joista haluaisin oppia lisää. Tähän mennessä olen jättänyt ne suurimmaksi osaksi muille, sillä olen ollut kiireinen yleisempien käytäntöjen kehittämisessä. Mutta ehkä tulevaisuudessa löytyy enemmän aikaa niillekin.

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Harrastan mm. musiikkia. Olen soittanut kitaraa teini-iästä lähtien ja laulanut myös pitkään. Soitan välillä myös muita soittimia kuten koskettimia, bassoa ja rumpuja. Vapaa-ajalla pyrin myös pitämään terveydestäni huolta kuntoilemalla sekä kokkailemalla terveellistä ruokaa.

Recruiting

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit