Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Ohjelmistokehittäjän odotukset tulevaisuuden työpaikalta

18. toukokuuta 2021

Ohjelmistokehittäjät ovat työmarkkinoilla haluttuja osaajia. Mitä he odottavat tulevaisuuden työpaikalta? Eli mihin yritysten kannattaa panostaa, jotta he saavat parhaat osaajat jatkossakin.

Aatos Saarinen
Aatos Saarinen

Generalist

Aloitin Taidolla ohjelmistonkehittäjänä, ja olen nyt vastuussa rekrytoinnista. Tätä kautta olen päässyt keskustelemaan monien eri asemassa olevien kehittäjien kanssa, ja päässyt kuulemaan siitä, mitä he odottavat tulevaisuuden työpaikaltaan. Tässä muutama esille noussut asia:

1. Modernit teknologiat ja kehittyminen

Työpaikan valinnassa tärkeää on modernien teknologioiden ja työkalujen käyttö. Kukaan ei halua työpaikalle, jossa ollaan jumituttu tekemisessä 10 vuoden takaiseen aikaan. Koska ala ja erityisesti teknologiat ovat todella nopeasti kehittyviä, ohjelmistokehittäjät haluavat pitää osaamisensa relevanttina ja oppia jatkuvasti uutta. Tämän takia myös työnantajan tarjoamat koulutukset ovat houkuttelevia. Koulutusten ei tarvitse rajoittua ainoastaan teknisiin aiheisiin, vaan koodareille voi tarjota myös esimerkiksi koulutusta siitä, miten konsulttina voi auttaa ja edistää myyntiä asiakkaalla.

2. Mielenkiintoiset projektit

Tämä nivoutuu ensimmäiseen kohtaan siinä, että kaikista projekteista on mahdollista saada mielekkäitä oikeanlaisia teknologioita käyttämällä. Yleensä ohjelmistonkehittäjät tykkäävät projekteista, missä tekijän on mahdollisista ottaa vastuuta, tiukkojen speksien noudattamisen sijaan. Kun tehtyihin ratkaisuihin pääsee itse vaikuttamaan, on tekeminen paljon mielekkäämpää ja jälki usein laadukkaampaa. Legacy- tai ylläpitoprojekteihin joutuminen on monelle epämieluisinta.

3. Yrityskulttuuri

Kuka nyt ei tykkäisi hyvästä meiningistä, ja ohjelmistokehittäjät ovat tottuneet tähän varmasti vielä muita enemmän. Hyvän meiningin lisäksi tärkeimpiä yrityskulttuuriin liittyviä asioita ovat mukavat työkaverit, ja mahdollisuus vaikuttaa yrityksen sisäisiin asioihin. On tärkeää, että työpaikka tarjoaa perinteisten illanistujaisten lisäksi myös muitakin aktiviteetteja työntekijöilleen.

4. Joustavuus ja hybridityö

Teknologia-alalla työn tekopaikalla ei nykyisin ole suurta merkitystä. Onkin hyvin tärkeää, että työnantajat ovat avoimia uusille ratkaisuille perinteisten tekotapojen rinnalle. Joustavuus niin työajassa ja työntekopaikassa kuin itse työn sisällössä on ehdottoman tärkeää. Hybridityön mahdollistaminen on oleellinen osa tulevaisuuden työpaikkaa.

Näiden lisäksi täytyy yleisten perusasioiden kuten palkan ja luontaisetujen olla kohdillaan. Tietysti on myös hyvä muistaa, että erilaisia odotuksia ja toiveita on varmasti yhtä paljon kuin devaajiakin, joten tämä lista ei varmasti päde jokaiseen. Tämä on hyvin yleistetty lista omista kokemuksistani, sekä siitä millä tavalla yritykset koittavat erottua ja houkutella uusia tekijöitä riveihinsä. Toisaalta esimerkiksi sellaisiakin ohjelmistokehittäjiä löytyy paljon, jotka eivät niinkään välitä uuden oppimisesta, vaan tykkäävät käyttää samaa teknologiaa ja kehittyä siinä huippuosaajiksi. Tämän takia viimeisenä mainittu joustavuus on ehkäpä se kaikista tärkein - annetaan kaikille vapaus tehdä sitä mistä he tykkäävät sekä ollaan valmiita joustamaan, kun teknologiset kiinnostuksen kohteet muuttuvat.

Mikäli haluat vaihtaa kanssani ajatuksia aiheesta, ole rohkeasti yhteydessä, ja käy myös katsomassa meidän avoimet työpaikat täältä.

Rekrytointi, projektijohto, hommien hoito

Aatos Saarinen
Aatos Saarinen

Generalist

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit