Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Jäteastiat auki NFC:llä

Case Molok | 2021

Ongelma

Molok-jätesäiliöissä on ollut sähkölukko käytössä jo muutaman vuoden. Vuosien aikana nykyisessä ratkaisussa on todettu haasteita, kuten laitteiden ja ylläpidon hinta sekä valmistajan pitkät vasteajat. Näiden lisäksi Molok-asiakkailta on tullut toiveita uusista ominaisuuksista kuten olemassa olevien avaimien käyttö sekä käyttäjädatan entistä tehokkaampi hyödyntäminen. Myös järjestelmän hallintasovellus on ollut monimutkainen, mikä on lisännyt Molok-tukipalveluiden tarvetta. Markkinoilta ei pitkän etsimisen jälkeen löytynyt valmista tuotetta, joka vastaisi kaikkiin tarpeisiin.

Ratkaisu

Ongelma päätettiin ratkaista tekemällä oma lukko, ja siihen oma ohjelmisto. Taito valikoitui kumppaniksi tarkan suodatuksen ja monien tarjouspyyntöjen kautta. Molok-tiimillä oli jo paljon tietoa asiakkaiden toiveista ja tarpeista, jota voitiin hyödyntää suunnittelussa.

Lopputulemana on Molok e-lock, jonka voi avata millä tahansa NFC- tai RFID-teknologian omaavalla avaimella tai laitteella, tulevaisuudessa myös kännykällä. Taito kehitti mobiilisovelluksen lukkojen hallintaan, jonka avulla voi lisätä ja poistaa avaimia sekä merkitä paikan missä lukko ja täten jäteastia sijaitsee. Kun tiedonsiirto otetaan käyttöön, sovelluksesta saa myös tiedon kuka on avannut minkäkin astian ja milloin. Näin asiakas voi seurata jätelajien kertymää.

Tulokset

Uudistuksen avulla vastattiin moniin asiakkailta tulleisiin tarpeisiin. Molok Oy:llä on vahva luotto, että tämä uudistus tulee tukemaan jäteastioiden myyntiä tulevaisuudessa.

"Valintavaiheessa erityisesti Taidon kiinteistö- ja rakennusalan referenssit vakuuttivat osaamisesta. Aloituspalaverista lähtien taitolaiset osasivat kysyä oikeita kysymyksiä, jotta halutut lopputulokset kirkastuivat. Projektin aikana ei ole tullut mitään väärinymmärryksiä, mikä on ollut itselleni positiivinen yllätys. Myös Taidon monipuolisuus on yllättänyt - osaaminen ei rajoitu vain koodin kirjoittamiseen, vaan löytyy laajempaakin osaamista. Avoimuus on yksi plussista, voin olla yhteydessä kaikkiin tiimin jäseniin ilman sen kummempaa hierarkiaa. Väistämättä tulee tunne, että saa enemmän kuin mitä perus softatalosta voisi saada, se tuo kaikista eniten positiivista fiilistä."

Mika Koskinen, Suunnitteluinsinööri

Lisää projektejamme

Katso lisää projekteja

Ota yhteyttä

myynti@taitounited.fi

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358 40 501 1553
 • Antti Seppänen

  Antti Seppänen

  Kaupallinen johtaja

  +358 50 529 4558
 • Henri Thor-Touch

  Henri Thor-Touch

  Kehityspäällikkö

  +358 45 652 6846
Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Facebook tili
 • Taito United Twitter tili
 • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit