Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Sisäilman laadun mittaamisen ratkaisu

Case Connected Inventions | 2022

Tausta

Connected Finland ja Connected Baltics operoivat maailmanlaajuisia Sigfox-teknologiaan perustuvia IOT-verkkoja Suomessa ja Virossa. Verkko on osa maailmanlaajuista Sigfox-ekosysteemiä, joka toimii 75 maassa kaikilla mantereilla. Lisätietoa www.connectedfinland.fi.

Connected Inventions puolestaan edustaa laitevalmistusliiketoimintaa sekä pilvipalveluliiketoimintaa. Lisätietoja www.connectedinventions.com.

Ongelma

Connected Inventionsin visio on olla johtava laitevalmistaja sisäilman laadun mittaamiseen. Laitteet toimivat langattomasti paristoilla ja tiedot tallentuvat pilveen Sigfox-IOT verkon kautta. Laitteista kertyy paljon dataa, mikä pitää pystyä visualisoimaan ja analysoimaan loppuasiakkaiden eduksi. Tiedot ovat kyllä löydettävissä nykyisestä taustajärjestelmästä, johon kaikkien laitteiden lähettämät tiedot tallentuvat. Käytettävyys ei kuitenkaan vastannut loppuasiakkaiden odotuksia.

Tarvittiin käyttäjälähtöinen ja visuaalinen verkkopalvelu tuotteen loppukäyttäjille.

Ratkaisu

Sisäilman laatua mittaamalla voidaan seurata mm. hiilidioksidin määrää, lämpötilaa, ilmankosteutta, pienpartikkelipitoisuuksia ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä.

Rakensimme järjestelmän, joka mahdollistaa visuaalisesti helpon tilakohtaisen sisäilman laadun seurannan itse valitussa tilassa. Lisäksi toteutimme hallintapaneelin, jolla voidaan tarkastella kaikkien hallinnoitavien kiinteistöjen ilmanlaatua etänä reaaliaikaisesti.

Toteutimme palvelun modernilla React -pohjaisella front-end ratkaisulla sekä Node.js backend ratkaisulla. Hyödynsimme lisäksi AWS:n pilvityökaluja.

Tulokset

Tehty ratkaisu vastaa erinomaisesti loppukäyttäjän vaatimaa helppoa ja visuaalista käytettävyyttä, jonka avulla sisäilman laadun seuranta voidaan toteuttaa. Loppuasiakas voi tarkastella hallinnoimiensa kiinteistöjen sisäilmaa huoneistokohtaisesti, toimistokohtaisesti tai kaikkia kiinteistöjä kerrallaan. Tämän tiedon avulla, voidaan suorittaa nopeasti toimenpiteet, jotta sisäilman laatu pysyy jatkuvasti toivotulla tasolla.

"Vaatimusmäärittelyssä selvisi paljon asioita, mitä ei ollut aiemmin osattu ajatella. Projekti kokonaisuudessaan ei ollut kovinkaan helppo toteuttaa. Taito oli enemmän ratkaisukumppani kuin yritys, joka vain koodaa mitä pyydetään. Taitolaisten oma-aloitteisuus ja asiantuntevuus tekivät vaikutuksen. Lisäksi heidän kanssaan on mukava työskennellä. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja jatkamme palvelun kehittämistä yhdessä Taitolaisten kanssa. Suosittelen heitä mielelläni vastaaviin projekteihin."

Petri Mäkelä, Chief Engineer

Lisää projektejamme

Katso lisää projekteja

Ota yhteyttä

myynti@taitounited.fi

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358 40 501 1553
 • Antti Seppänen

  Antti Seppänen

  Kaupallinen johtaja

  +358 50 529 4558
 • Henri Thor-Touch

  Henri Thor-Touch

  Kehityspäällikkö

  +358 45 652 6846
Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Facebook tili
 • Taito United Twitter tili
 • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit