Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Talousohjelmiston Excel-lisäosan modernisointi

Case Clausion | 2021

Ongelma

Clausion tarjoaa asiakkailleen muun muassa talousraportoinnin, tilinpäätöksen, budjetoinnin, suunnittelun ja ennakoinnin työkaluja. Clausion Cloud Financial Performance Management (FPM) -palveluun kuuluvaa nykyistä Dynamic Reporting (DR) Excel -lisäosaa oli mahdollista käyttää vain Windows-käyttöjärjestelmään asennetussa Excelissä. Excelin käyttäminen selainpohjaisena tai esimerkiksi Mac-käyttöjärjestelmillä kuitenkin yleistyy, joten Clausion halusi toteuttaa lisäosan uudestaan Microsoftin moderneilla teknologioilla ja välineillä. Koska kyseessä oli selkeästi erillinen toiminto, he päättivät ulkoistaa työn, ja Taito United valikoitui kumppaniksi Office Online -lisäosien toteuttamisen asiantuntemuksen takia.

Ratkaisu

Projekti lähti käyntiin tarpeiden ja tavoitteiden määrittelyllä. Taito kehitti lisäosan uudelleen uusilla moderneilla web-teknologioilla. Uutta lisäosaa pystyy käyttämään toiveiden mukaan niin Windows- ja Mac- käyttöjärjestelmillä kuin myös nettiselaimella. Samalla parannettiin myös käyttäjäkokemusta, sekä selkeytettiin koodia.

Tulokset

Sen lisäksi, että Excel-lisäosaa voi nyt käyttää eri käyttöjärjestelmillä, Clausionin asiakkaiden on helpompi jakaa ja asentaa sitä käyttäjille. Se voidaan toimittaa käyttäjille vain antamalla oikeudet lisäosaan keskitetysti, ilman asennuspaketteja. Näin myös uusien päivitysten jakelu onnistuu helpommin.

Uudistus helpottaa siis Clausionin nykyisiä asiakkaita, mutta lisäksi myös Clausionin myyntiä. Lisäosa on helpompi toimittaa uusille asiakkaille, kun se julkaistaan.

"Tämä oli mielenkiintoinen projekti; vanhan komponentin toteutus modernilla tavalla, ja se meni varsin nappiin. Olemme tyytyväisiä Taitoon ja tekijöihin erityisesti työmäärän ennustamisessa, toteutuksessa sekä kyselyihin ja tarpeisiin vastaamisessa. Office-lisäosien kokemuksen avulla Taito osasi hyvin osoittaa oikeanlaisia ratkaisuja, joita emme olisi itse niin nopeasti tunnistaneet. Mielellämme jatkamme yhteistyötä Taidon kanssa."

Petri Bäckström, Chief Technology Officer

Lisää projektejamme

Katso lisää projekteja

Ota yhteyttä

myynti@taitounited.fi

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358 40 501 1553
 • Antti Seppänen

  Antti Seppänen

  Kaupallinen johtaja

  +358 50 529 4558
 • Henri Thor-Touch

  Henri Thor-Touch

  Kehityspäällikkö

  +358 45 652 6846
Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Facebook tili
 • Taito United Twitter tili
 • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit