Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Teemu: Tykkään siitä, että pääsen oikeasti vaikuttamaan siihen mitä teemme

Taitolaiset | 31. elokuuta 2022

Teemu pitää siitä tunteesta, että koodaamalla pystyy tekemään asioita helposti ja olemaan luova. Työssään Teemu arvostaa erityisesti sitä, että kukaan ei tule käskemään mitä tehdä vaan itse pääsee osallistumaan suunnitteluun ja speksaukseen.

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Miten päädyit Taidolle? Tulin Taidolle 2018 eli nelisen vuotta olen ehtinyt olla talossa. Taito oli oman alani ensimmäinen työpaikka eli ihan koodaritehtäviin tulin. Tosiaan törmäsin armeijan aikaiseen tupakaveriini Otaniemessä ja hän työskenteli Taidolla ja mainitsi, että Taito etsii työntekijöitä. Aika perinteinen polku siis kun päädyin tänne tutun suosituksesta.

Miltä tyypillinen työviikkosi näyttää? Tällä hetkellä tyypilliseen työviikkooni mahtuu aika paljon hyppimistä asioiden välillä, osittain johtuen siitä, että työskentele osa-aikaisesti, koska minulla on opinnot kesken. Puolet työajasta menee puhtaasti koodaamiseen ja toinen puolikas erinäisiin projektinhallintajuttuihin niin asiakaspalavereihin, speksailuun kuin blokkereiden poistoon. Projektinhallintajutuissa mietin muun muassa kuka tekee, mitä tekee, ja milloin tekee eli paljon priorisointia ja speksausta. Toki kuukausittaisia toistuvia asioita kuuluu myös projektinhallintatehtäviin eli katson muun muassa laskutuksen perään ja arvioin mitä tullaan tekemään missä aikataulussa.

Nykyisessä projektissa jatkokehitämme ja ylläpidämme asiakkaamme olemassa olevaa palvelua, päivitämme ja modernisoimme käyttöliittymää. Asiakkaan puolelta projektissa on 2 koodaria ja meiltä 4.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Tykkään siitä, että pääsen oikeasti vaikuttamaan siihen mitä teemme. Kukaan ei tule käskemään mitä tehdä vaan itse pääsee osallistumaan suunnitteluun ja speksaukseen. Tykkään myös työn vaihtelevuudesta ja siitä, että pääsen tekemään muutakin, kun ohjelmointia.

Mikä ohjelmoinnissa kiehtoo? Olen aina tykännyt siitä tunteesta, että koodaamalla pystyn tekemään asioita ja olemaan luova. Ainut mitä tarvitsen, on läppäri ja sen avulla voin tehdä melkein mitä tahansa ja helposti. On myös kiva päästä rakentamaan jotain täysin uutta.

Miten kuvailisit Taitoa? Täällä on paljon vapauksia. Kukaan ei hengitä niskaan tai mikromanageeraa. Ja vastuuta saa niin paljon kuin sitä haluaa ottaa.

Paras taitosi? Haluaisin ajatella, että parhain taitoni on se, että langat pysyvät hyvin käsissä ja pallot ilmassa. Pystyn mielestäni pyörittämään monta asiaa samaan aikaan, ilman että pallot putoavat.

Mitä taitoa haluat vielä kehittää? Asiakkaan kanssa kommunikointi on semmoinen asia, jota haluaisin kehittää.

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Urheilen paljon; pelaan futista, käyn lenkillä ja salilla. Seuraan aktiivisesti urheilua ja saunominen kuuluu myös arkeeni.

Recruiting

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit