Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Hugo: Ohjelmistokehitys on kuin tekisi puutöitä, jossa kätensä jäljen näkee heti ja konkreettisesti

Taitolaiset | 3. huhtikuuta 2023

Fullstack-kehittäjä Hugo motivoituu työstään, kun näkee oman kädenjäljen ja tietää, että on tehnyt jotain hyödyllistä. Myös jatkuva oppiminen ja asioiden kehittäminen kiehtovat. Vapaa ajalla boulderointia harrastava Hugo on aloittanut Taidolla vuosi sitten osa-aikaisena opintojen ohella ja nyt valmistuttuaan siirtynyt kokoaikaiseksi Taitolaiseksi.

Siiri Länsmans
Siiri Länsmans

HR / TA Manager

Miten päädyit Taidolle? Koska tulit taloon? Kaverini Taavetti, joka on työskennellyt Taidolla pitkään oli puhunut minulle Taidosta jo paljon ennen kuin itse päätin hakea. Olin kuullut paljon hyvää Taavetilta ja jossain kohti innostuin yhä enemmän. Päätin lopulta vaihtaa Taidolle, koska kokonaisuus vaikutti hyvältä ja etenkin modernit teknologiat herätti kiinnostukseni. Aloitin Taidolla tasan vuosi sitten maaliskuussa osa-aikaisena opintojen ohella ja nyt vuoden jälkeen olen valmistunut LUT-yliopistosta ja jatkanut töitä täysipäiväisesti.

Minkälainen on tyypillinen työviikkosi? Olen tällä hetkellä yhdessä asiakasprojektissa mukana. Suurin osa ajastani menee projektin tekemiseen eli itse ohjelmointiin. Teen pääasiassa fullstack-kehitystä ja uskon, että teen sitä jatkossakin, mutta välillä olen tehnyt myös mobiilikehitystä. Maanantaisin meillä on yhteinen viikkostatuspalaveri, mutta muuten ei tarkkoja aikatauluja ole. Pystyn tekemään hyvin joustavasti töitä ja lisäksi työskentelen pääosin etänä, ja saatan käydä päivän aikana esimerkiksi salilla tai muutoin liikkumassa.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Se, että pääsen ratkomaan oikeita ongelmia ja näkemään konkreettisesti, mitä olen itse saanut aikaan. Asiakkaan kanssa työskentely on myös mieluista ja olenkin suoraan itse yhteydessä asiakkaaseen.

Motivoivaa on, kun näkee oman käden jäljen, niin kuin puutöissä ja kun heti näkee konkreettisesti, mitä on tehnyt ja tietää, että on itse tehnyt jotain oikeasti hyödyllistä, eikä oma tekeminen ole näkymätöntä. Hienoa on myös, että tegnologiat ja muut asiat kehittyvät kokoajan ja itse kehittyy jatkuvasti. Kokoajan voi tehdä asioita paremmin ja on kiva, kun löytää paremman tavan toimia. Tekeminen ei pysähdy tai jumitu paikalleen, vaan aina on jotain, mitä voi parantaa ja kehittää.

Miten kuvailisit Taitoa? Meillä on todella rento ja joustava ilmapiiri, mutta kuitenkin selkeesti halutaan kaikki oppia uutta ja tehdä asiat hyvin sekä modernisti, eikä jumahdeta vanhaan. Ollaan sopivan pieni firma niin, että kaikki tuntee toisensa ja pystytään tekemään asioita yhdessä myös vapaa-ajalla, kuten käydä kiipeilemässä. Meillä on myös samanhenkistä porukkaa paljon, joten on helppo olla oma itsensä myös töissä. Taidon puolelta oli tosi joustavaa yhdistää opinnot ja työt, ja se on aina onnistunut tosi hyvin. Toki itse olen pitänyt huolen, että molemmissa hommat sujuu.

Paras taitosi? Kun mietin, mitä itse osaan, niin nostaisin sen, että kiinnostun aina kaikista uusista teknologioista ja pidän niiden kokeilemisesta, koska olen aina valmis kokeilemaan uutta. On myös kiva yrittää ratkaista omasta näkökulmasta kehittäjien ongelmia, niin että työstä tulisi mahdollisimman sujuvaa ja mukavaa, ja että lähdekoodin laatu pysyisi korkealla.

Mitä taitoa haluat kehittää? Design puoli on se, mitä haluaisin kehittää, jotta osaisin paremmin suunnitella ja ymmärtää, miten rakentuu hyvä design ja miten se yhdistyy web-kehitykseen. Designerit eivät ole kuitenkaan joka kerta saatavilla, joten monesti pitää tehdä itse päätöksiä ja siihen olisi hyötyä, että ymmärtäisi designia vielä enemmän. Kun ymmärtää designia niin silloin pystyy myös toimimaan paremmin yhdessä designereiden kanssa ja kommunikointikin on helpompaa. '

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Olen alkanut boulderoimaan ja ylipäätään liikkumaan enemmän vapaa-ajalla, jotta pysyisin virkeänä. Välillä toki myös pelailen, mutta teen myös paljon omia vapaa-ajan projekteja, jotka vaihtelevat laidasta laitaan. Välillä saatan automatisoida joitain päivittäisiä tehtäviä, tai vaikkapa luoda Telegram botteja helpottamaan arkea. Nyt kun yliopisto on ohi, voin käyttää enemmän aikaa uusiin projekteihin ja uuden opiskeluun.

HR & Recruiting

Siiri Länsmans
Siiri Länsmans

HR / TA Manager

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit