Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Junctionin voitto kotiin!

Hackathon | 16. heinäkuuta 2020

Hakkereiden olympialaisista Taito Unitedin Teemu Taskula tiimeineen nappasi kultaa ja voitti Junctionin pääpalkinnon.

Teemu Taskula
Teemu Taskula

Lead Frontend Developer

Tänä syksynä pidettiin taas Euroopan suurin hackathon Junction. Näistä hakkereiden olympialaisista Taito Unitedin Teemu Taskula tiimeineen nappasi kultaa ja voitti Junctionin pääpalkinnon.

Tiimin toinen jäsen, Andreas Urbanski, on myöskin Taidolle tuttu vanha työntekijä. Sittemmin Andreas siirtyi Seedin ja Taito Unitedin startup-kiihdyttämön kautta Business Butlerin toiseksi perustajaksi.

Junctionin kisa oli erittäin tiukka, sillä ohjelmistojen kehityskilpailuun osallistui yli 1500 koodaajaa ympäri maailmaa. Voittoon ei riittänyt pelkkä tekninen koodaus, vaan voittajatiimin tuli osata määritellä ongelma, keksiä sille ratkaisu ja toteuttaa syntynyt idea. Kriteerit osoittavat, miten laaja-alaisia osaamisvaatimuksia digitalisaatio toteuttajille asettaa. Pelkät hyvät ideat eivät riitä, jos niitä ei osata toteuttaa, eikä hieno tekninen ratkaisu ole minkään arvoinen, jos se ei vastaa käsillä olevaan ongelmaan.

Teemun tiimi Glados jutteli Helsingin kaupungin kunnossapitoyksikön Staran edustajan kanssa yksikön toimintatavoista ja niihin liittyvistä haasteista. Kävi ilmi, että liikennemerkkien huoltaminen vaati paljon hankalaa manuaalista työtä. Glados keksi nopeuttaa prosessia automatisoinnin ja itseoppivan ohjelman avulla.

Lopputuloksena syntyi mobiilisovellus, joka kuvaa live-videota ympäristöstä ja tallentaa kuvia sovellukseen. Kun sovellus automaattisesti vielä lisää kuvien yhteyteen gps-sijainnit, Stara löytää nopeammin korjattavat liikennemerkit.

”Voitto tuntui ensin täysin epätodelliselta. Voin rehellisesti sanoa, että se on yksi elämäni suurimpia menestymisen kokemuksia. Ainoa mikä on päässyt korkeammalle - varsinkin tunnetasolla - on salibandyn A-junnujen Suomen mestaruus. Tuntui mahtavalta voittaa jotain näin suurta hyvien ystävien kanssa”, Teemu kertoo.

Kisan voittajat otettiin toimistolla vastaan vapputunnelmissa. Skumppalasit kilisivät ja onnen toivotukset raikasivat. Kahvinharrastaja-Teemulle ojennettiin paketti single estate -kahvia.

Toimitusjohtaja Tuomas oli aivan fiiliksissä: ”Erittäin hieno suoritus! Tavoitteemme on palkata parempaa porukkaa kuin itse ollaan ja tämä todisti sen, että siinä on onnistuttu. Arvostamme työntekijöiden harrastuneisuutta ja omien projektien tekemistä.”

PS. Voittoputki sen kuin jatkuu: Glados voitii myös Slushissa Hacks Reboot Pitching -kilapilussa toisen sijan. Kisaan osallistui 16 muuta hackathon menestyjää, ja pottina oli jaossa 10 000 euroa.

Kaikki designista web- ja mobiilisovelluksiin

Teemu Taskula
Teemu Taskula

Lead Frontend Developer

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit