Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Joanna: Koen, että pystyn tuomaan ihmisläheistä kulmaa teknologian ja uusien palveluiden suunnitteluun

Taitolaiset | 31. lokakuuta 2022

Lead Designerille Joannalle palkitsevinta työssä on, kun onnistuu jäsentämään asiakkaan haasteita ja kehittämään ratkaisuja niihin. Vapaa-ajalla muun muassa kiipeilyä ja laulua harrastava Joanna kuvailee Taito Unitedin työilmapiiriä joustavaksi ja kannustavaksi, jossa uudet ideat otetaan innostuneesti vastaan ja omaa roolia pääsee kehittämään vapaasti.

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Miten päädyit Taidolle? Koska tulit taloon? Olin juuri tullut takaisin opiskelijavaihdosta Skotlannista ja kuulin ystäväni kautta, että Taidolta voisi löytyä minulle sopivia hommia. Aloitin fronttikoodarin ja UI-suunnittelijan komboroolissa elokuussa 2017 ja olinkin ensimmäinen työntekijä, joka meille palkattiin design-kulmalla. Työskentelin aluksi osa-aikaisesti ja tein diplomityön Aalto-yliopistolle siinä välissä, ja valmistuttuani aloitin Lead Designerin roolissa.

Mikä sai sinut tulemaan Taidolle? Toimarimme Tuomas ja Lead Front end –kehittäjämme Teemu haastattelivat minut, ja tilaisuudesta jäi saman tien hyvä fiilis. Sain Taidosta lämminhenkisen kuvan ja tämä oli sopivan pieni yritys silloin vuonna 2017. Toki sijaintikin oli minulle mieluisa, kun asuin silloin vielä Otaniemessä.

Minkälainen on tyypillinen työviikkosi? Tyypilliseen työviikkooni kuuluu paljon erilaista hommaa, joka liittyy uusien digipalveluiden konseptointiin tai olemassa olevien palveluiden kehittämiseen. Vedän asiakkaille työpajoja, piirrän käyttöliittymiä käyttäen Figmaa tai Adobe XD:tä, teen käytettävyystestausta ja olen ylipäänsä tiiviisti yhteydessä asiakkaisiin. Lead Designerina myös vedän meidän kolmen hengen design-tiimiämme, annan mentorointiapua ja ylipäänsä kehitän design-toimintaamme. Pyrin pitämään itseäni kärryillä siitä, mitä palvelumuotoilun ja UX/UI-suunnittelun kentällä tapahtuu.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Pidän siitä, että pääsen tekemään töitä asiakkaiden kanssa: ratkomaan ongelmia, kuuntelemaan eri tahojen kokemuksia ja pohtimaan, miten käyttäjien ongelmia ratkotaan reaalimaailmassa uusien palveluiden avulla. Palkitsevinta työssäni on, kun onnistuu jäsentämään asiakkaan haasteita ja kehittämään ratkaisuja niihin.

Mikä designissa kiehtoo? Minun oli nuorempana hankala keksiä, mitä lähtisin opiskelemaan, sillä olin aina ollut kiinnostunut vähän kaikesta. Lopulta kuulin kaverin kautta Aalto-yliopiston informaatioverkostojen koulutusohjelmasta, jossa yhdistyivät ihminen, teknologia ja talous, ja ohjelman monipuolisuus veti minua puoleensa saman tien. Olen aina tykännyt tietokoneilla näpräämisestä ja toisaalta olen todella humaani tyyppi, joten koen, että tällä alalla minulla on paljonkin annettavaa ja pystyn tuomaan ihmisläheistä kulmaa teknologian ja uusien palveluiden suunnitteluun.

Miten kuvailisit Taitoa? Olemme tällainen rento 40 hengen työporukka, jossa saa aina tukea muilta ja jossa on kaikin puolin joustava ja kannustava ilmapiiri. Uudet ideat otetaan innostuneesti vastaan ja omaa roolia pääsee kehittämään vapaasti. Meillä saa paljon vastuuta ja yksilön tekemiseen luotetaan. Iltapäivän kahvihetket ovat myös ihania, kun voimme yhdessä höpötellä ja nauraa milloin millekin asialle.

Paras taitosi? Työelämässä varmaankin jo aiemmin mainittu kyky jäsennellä asiakkaan haastetta, poimia oleelliset asiat jostakin monipolvisesta ongelmasta ja kehittää siihen ratkaisu. Vapaa-ajan taitojani ovat laulutaito sekä kyky piirtää ja maalata.

Mitä taitoa haluat kehittää? Haluaisin oppia paremmaksi kiipeilijäksi. Olen harrastanut kiipeilyä puolisen vuotta ja on ollut siistiä löytää kokonaan uusi harrastus tässä kolmenkympin korvilla. Haluaisin myös tulevaisuudessa osata ratkoa asiakkaiden ongelmia yhä laaja-alaisemmin; haluaisin tutkia palvelu- ja liiketoimintakokonaisuuksia yksittäisten palveluiden lisäksi.

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Paljon aikaa tulee vietettyä kuorotreeneissä. Laulan Somnium Ensemblessä, joka on tavoitteellinen puoliammattilaiskuoro. Nykyään myös kiipeilyseinällä menee paljon aikaa! Pidän yleisesti ulkona luonnossa liikkumisesta ja patikkareissuista, joten niitäkin tulee tehtyä muutama vuodessa. Kotona hoivaan viherkasvejani ja annan itseni välillä uppoutua Nintendo Switchin maailmaan.

Recruiting

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit