Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Jätelogistiikan hiilijalanjälki näkyväksi

Case Onway | 2022

Ongelma

Onway Oy haluaa tarjota asiakkailleen logistiikan ilmastovastuullisuuteen liittyvät palvelut. Nyt rakennettiin palvelu, jolla voidaan automaattisesti seurata ja johtaa jätelogistiikan hiilijalanjälkeä.

Kuten muutkin toimijat, myös kunnalliset jätelaitokset, ympäristöhuollon ja logistiikka-alan yritykset haluavat tietää toimintansa päästöt ja sen paljonko niitä voidaan ulevaisuudessa vähentää. Automaattisia, läpinäkyviä ja kattavia palveluja ja tapoja hiilijalanjäljen hallintaan ei ole vielä tarjolla.

Ratkaisu

Taito United tuotti palvelun, joka yhdistää eri lähteistä tullutta dataa ja esittää sen selkeässä muodossa käyttäjäystävällisesti ja yksinkertaisella tavalla. Metodina kehityksessä käytettiin muun muassa Design Sprinttiä, jossa palvelua kehitettiin yhdessä eri sidosryhmien kanssa.

Palvelu kerää dataa muun muassa siitä, missä jäteautot ovat kulkeneet, mitä jätelajeja ne ovat keränneet sekä mitä polttoainetta ne ovat käyttäneet. Palvelu käyttää hiilijalanjäljen laskenta- ja raportointimenetelmissä EN-standardia. Palvelu osaa kertoa esimerkiksi astiakohtaisen, jätelajikohtaisen, urakka-alue- ja kuntakohtaisen päästötiedon eri aikajaksoilla, jolloin tiedosta on laajasti hyötyä eri käyttäjille. Palvelun avulla lisäksi nähdään, onko jätekuljetuksissa käytetty uusiutuvaa käyttövoimaa.

Tulokset

Palvelun avulla jätelogistiikan päästöt, hiilijalanjälkilaskenta ja uusiutuvien käyttövoimien käyttö saadaan automatisoitua, varmistettua ja visualisoitua. Tämä lisää läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta alalla ja mahdollistaa osaltaan päästöjen johtamisen ja vähentämisen.

Palvelu on uniikki, sillä samanlaista palvelua ei ole aikaisemmin ollut saatavilla varsinkaan näin tarkalla tasolla.

"Taito Unitedin tekninen ja visuaalinen osaaminen tekivät erityisen vaikutuksen. Pystyimme yhdessä Taidon kanssa luomaan jotain ihan uutta, mitä kukaan muu ei aiemmin ollut tehnyt ja tämä työ jatkuu. Uskallan lämpimästi suositella yhteistyötä heidän kanssaan vastaavissa hankkeissa."

Harri Keskitalo, Toimitusjohtaja

Lisää projektejamme

Katso lisää projekteja

Ota yhteyttä

myynti@taitounited.fi

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358 40 501 1553
 • Antti Seppänen

  Antti Seppänen

  Kaupallinen johtaja

  +358 50 529 4558
 • Henri Thor-Touch

  Henri Thor-Touch

  Kehityspäällikkö

  +358 45 652 6846
Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Facebook tili
 • Taito United Twitter tili
 • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit