Siirry sisältöön
Takaisin etusivulle

Tekoälyllä tekniikan harjoittelua

Case Neona | 2021

Ongelma

Krav magan ja muiden kamppailulajien harjoittelussa valmentajalla on suuri rooli tekniikan hiomisessa. Korona-aikana, tai jos valmentajaan on pitkä etäisyys, urheilijat lähettävät videoita valmentajalleen kommentoitaviksi. Videoiden katsominen ja palautteen antaminen vie kuitenkin paljon valmentajan aikaa, ja tämän prosessin tehostamisen ajateltiin vapauttavan valmentajan aikaa yhä useampien urheilijoiden valmentamiseen. Syntyi ajatus, että voisiko tekoälyä hyödyntää liikkeiden tekniikan korjaamisessa.

Ratkaisu

Eri tahojen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Tommi löysi hyvän yhteisymmärryksen Taito Unitedin kanssa. Taidon porukka lähti selvittämään minkälaisia avoimia koodeja ja valmiita liikepankkeja löytyy. Tommi kuvasi referenssitekniikat videolle, ja näiden avulla testattiin ja hienosäädettiin tekoälyä.

Ratkaisuksi kehitettiin kokonaan uusi neuroverkkoratkaisu. Online-palvelusta löytyy listattuna krav magan tekniikat, ja lähtökohtaisesti jokaisessa tekoälyllä tuettu tekniikkaharjoittelu. Tekoäly analysoi automaattisesti käyttäjän kuvaaman videon, vertaa sitä valmentajan videoon ja antaa käyttäjälle pisteytyksen onnistumisesta sekä näyttää mikä liikeradassa ei vastaa valmentajan tekemää.

Tulokset

Tavoitteen mukaan palvelun avulla valmentajalta vapautuu aikaa useammalle valmennettavalle, kun urheilija voi aloittaa harjoittelun ilman valmentajaa. Palvelua voidaan tulevaisuudessa käyttää myös muiden lajien harjoittelussa. Näin on mahdollista päästä mikrotason toiminnasta globaaliin liiketoimintaan.

"Kun lähdin selvittämään millaista ratkaisua ongelmaan voisi kehittää, monesta tahosta kuulin, että toteutus olisi todella hankalaa. Taidon kanssa tuli kuitenkin heti ratkaisuhenkinen match, he näkivät projektin mielenkiintoisena. Taito lähti ajattelemaan boksin ulkopuolelta ja teki selvitystyötä hyvin ansiokkaasti. Yhteistyö on sujunut joustavasti ja asiakaslähtöisesti, minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Taidolla on talossa todella korkeaa ammattitaitoa."

Tommi Nyström, Päävalmentaja

Ota yhteyttä

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358405011553
 • Antti Seppänen

  Myyntijohtaja

  +358505294558
 • Topias Nurminen

  Myynti

  +358456762692
myynti@taitounited.fi

Lisää projektejamme

 • Palvelumuotoilulla kestävämpää matkailua

 • Talousohjelmiston Excel-lisäosan modernisointi

 • Jäteastiat auki NFC:llä

Lue lisää projekteistamme

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United Facebook tili
 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Twitter tili

Sivulinkit