Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Uusi energiatodistusten laskentatyökalu

Case Planera | 2022

Tausta

Lakisääteisesti energiatodistus tulee olla saatavissa kaikkiin kiinteistöihin ja se on voimassa 10 vuotta kerrallaan. Energiatodistus perustuu voimassa olevien lakien ja ympäristöministeriön asettamiin määräyksiin.

Energiatodistuksia voi laatia vain pätevöitynyt laatija. Energiatodistusta tarvitaan kiinteistöä myydessä tai vuokratessa, jolloin se tulee olla voimassa olevana kaikkien saatavilla.

Uuteen palveluun voi tutustua osoitteessa www.easye.fi

Ongelma

Markkinoilta löytyy todistusten laadinnan tueksi erilaisia työkaluja, mutta ne ovat joko hankalia käytettävyydeltään tai sitten tarkoitukseen liian järeitä energiasimuloinnin sovelluksia. Niistä usein puuttuu käyttäjää auttava punainen lanka, millä tehdään laskennasta suoraviivaisempaa ja tehokkaampaa.

Loppukäyttäjälle käyttökokemus ja tehokkuus ovat olleet keskinkertaisia. Uudelle tekijälle varsinkin vanhat laskentatyökalut ovat haastavia operoida.

Markkinoilta on puuttunut moderneja ja helppokäyttöisiä työkaluja energiatodistusten tekemiseen.

Ratkaisu

Lähdettiin rakentamaan kokonaan uusi palvelu vastaamaan käyttäjien odotuksia. Design Sprintin lopputuloksena syntyi prototyyppi, jota testattiin käyttäjäryhmällä. Tämän työn pohjalta toteutettiin uusi Easye-palvelu.

Palveluun voi ladata kohteen pohja- ja julkisivupiirrokset ja näiden päälle piirtää ja laskea tarvittavia pinta-aloja. Tämä toiminto on työkalun osalta keskeinen toiminnallisuus sujuvan käytettävyyden kannalta.

Palveluun on rakennettu rajapinnat sekä Maanmittauslaitoksen kiinteistötietoihin että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) todistusrekisteriin.

Uusi palvelu nopeuttaa, suoraviivaistaa ja helpottaa pätevöityneiden energiatodistuslaskijoiden työtä. Uuden palvelun avulla energiatodistusten tekemiseen vaadittava aika puolittuu.

Näin energiatodistustenlaskijat pystyvät tekemään enemmän todistuksia lyhyemmässä ajassa.

Tulokset

Projekti oli suhteellisen haastava, koska hankkeessa piti kyetä noudattamaan vallitsevaa lainsäädäntöä ja toteuttamaan selkeää kilpailuetua tuottava palvelujo ennestään kilpaillulle markkinalle. Projekti tehtiin tiiviissä yhteistyössä Planeran kanssa. Projektin kokonaisuudessaan oltiin erittäin tyytyväisiä. Lopputuloksena syntyi sekä teknisesti, että käytettävyydeltään toimiva laskentatyökalu, jolla saavutetaan sen käyttäjäryhmille asetetut tavoitteet. Nyt palvelu otetaan asteittain kohderyhmän käyttöön, mutta palautteet ovat käyttäjätesteissä olleet erinomaisia.

Siirry projektiinEasy E

"Taito United on aidosti ratkaisukumppani, joka kuuntelee asiakasta. Lisäksi taidolla on vahvaa osaamista arkkitehtuurista, kohderyhmän kuuntelusta ja laadukkaasta ohjelmointityöstä. Tässä projektissa Taidon rooli on ollut keskeinen, jotta pystyimme luomaan yhdessä jotain täysin uutta markkinoille. Suosittelen mielelläni Taito Unitedia vaativiin projekteihin ratkaisukumppaniksi."

Jani Rintala, Toimitusjohtaja

Lisää projektejamme

Katso lisää projekteja

Ota yhteyttä

myynti@taitounited.fi

Selvitetään yhteistyömahdollisuuksia!

 • Tuomas Kaipainen

  Tuomas Kaipainen

  Toimitusjohtaja

  +358 40 501 1553
 • Antti Seppänen

  Antti Seppänen

  Myyntijohtaja

  +358 50 529 4558
 • Henri Thor-Touch

  Henri Thor-Touch

  Kehityspäällikkö

  +358 45 652 6846
Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

 • Taito United LinkedIn tili
 • Taito United Facebook tili
 • Taito United Twitter tili
 • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit