Siirry sisältöön
Taito United logoTakaisin etusivulle

Jarkko: Minulta löytyy aika hyvä ja tehokas mattojen tamppausprosessi

Taitolaiset | 24. toukokuuta 2022

Ohjelmistokehittäjä Jarkon työ tuntuu välillä leikkimiseltä, sillä työssään hän pääsee rakentamaan ja ratkomaan ongelmia ja vaikuttamaan itse miten ja millä tavalla lopputulokseen päädytään. Vapaa-ajalla Jarkon löytää perheen parista tai soittamasta kitaraa.

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Miten päädyit Taidolle? Aloitin työt Taidolla vuonna 2016, mutta oikeastaan vuonna 2014 meidän nykyinen Lead Front End kaveri Teemu kyseli jo, että kiinnostaisiko minua tulla Taidolle. Silloin itselläni oli oma ”yritysyritelmä” ystäväni kanssa, joten ajankohta oli huono. No meidän yrityksemme ei lähtenytkään lentoon niin Teemun ja minun yhteinen tuttu kyseli sopivaan aikaa, josko Taito nyt kiinnostaisi ja aluksi tulin tekemään hommia osa-aikaisesti. Kun oma yritys kuopattiin lopullisesti, niin hyppäsin täysipäiväiseksi työntekijäksi.

Mikä sai sinut tulemaan Taidolle? Ihan alun perin se, että tutut sattuivat kyselemään oikeaan aikaan, jos tarvitsen töitä ja sillä hetkellä oli tärkeää löytää maksavaa työtä kivasta firmasta. Mutta pian huomasin, että Taidolla on hyvä meininki ja asiantuntevaa porukkaa. Koen itse olevani hyvä koodari, mutta huomasin että ympärilläni on vielä osaavampaa porukkaa. Ja siinä on se hyvä puoli, että se innostaa opiskelemaan, eikä aina tarvitse olla se, joka tietää kaikesta kaiken.

Miltä tyypillinen työviikkosi näyttää? Karkeasti jaoteltuna 80 % ajasta pääsen koodaamaan ja 20 % ajasta menee muuhun kuin koodaamiseen. Yleensä päivä alkaa sillä, että vilkaisen sähköpostit (vaikkakaan en niitä lue) avaan koodieditorin ja rupean hakkaamaan koodia sisään. Jos on tuotantoon vientiä niin byrokratiapuoli laitetaan kuntoon ja tehdään release notesit ja käydään palavereissa kertomassa mitä on tulossa. Välillä palaveerataan viikkopalavereissa, joissa suunnitellaan mihin suuntaan mennään ja miten mitäkin ominaisuuksia kannattaa toteuttaa.

Tällä hetkellä on käynnissä projekti, jossa siirretään nykyinen palvelu uuteen palveluun, modernisoidaan Python -stäkkiä ja CI/CD DevOps -käytöntöjä. Tämän tyyppiset projektit ovat ihan mielekkäitä, koska onhan se siistiä saada esimerkiksi 1000 riviä koodia pyörimään 100:llä rivillä. Mielestäni tässä mitataan hyvin sitä opittua ammattitaitoa, että osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa ympäristöissä, kun ei pääse aloittamaan projektia nollasta täysin omilla ehdoilla. Pääsee konkreettisesti näkemään oman työn jäljen, kun parantaa olemassa olevia käytäntöjä ja saa siivottua koodin siistiin pakettiin.

Miten kuvailisit Taitoa? Sanoisin, että Taidolla on freshi lähestyminen asioihin kuin asioihin. Kehittäjät saavat itse päättää mitä työkaluja otetaan käyttöön ja miten asiat tehdään missäkin projektissa. Ja kuten aikaisemminkin mainitsin, niin osaavaa porukkaa löytyy. Kun lueskelen esimerkiksi meidän Slack-kanavien keskusteluita niin koskaan ei tule tilannetta, ettei kukaan talossa tietäisi miten asia kannattaisi ratkaista tai tehdä – aina löytyy joku, joka osaa auttaa.

Mikä tekee työstäsi mielekkään? Tämä on kivaa asioiden pyörittelyä, ongelmanratkaisua ja oikeastaan välillä työ tuntuu leikkimiseltä vaikkakin sen ottaa vakavasti. Tässä tulee pikkupoikamainen asenne esiin, kun pääsen pyörittelemään sitä koodia. Tykkään ongelmanratkaisusta ja rakentamisesta ja koodauksessa on mahtavaa se, että ei ole yhtä tiettyä tapaa tehdä jotain asiaa vaan koko ajan löytyy uusia tapoja hyödyntää työkaluja ja ohjelmistokieliä päästäkseen sinne tiettyyn lopputulokseen.

Paras taitosi? Tätä täytyy pohtia hetki. Itseasiassa teimme juuri kevätsiivousta ja huomasin, että minulta löytyy aika hyvä ja tehokas mattojen tamppausprosessi. Lumityötkin sujuu aika hyvin, mutta prosessinäkökulmasta mattojen tamppaus on paremmin hallussa. Tuollaisessa täysin mekaanisessa tekemisessä on jotain hyvin viehättävää. Siinä saa haastaa itseään, ja toisaalta siinä on myös se meditatiivinen puoli, kun ei tarvitse keskittyä itse tekemiseen.

Mitä taitoa haluat vielä kehittää? Haluaisin olla parempi kitaran soitossa ja musiikissa ylipäänsä. Olen soittanut kitaraa lukiosta asti ja aloin viime syksynä käymään kitaratunneilla. Teknisesti en ole taitava kitaristi ja totesin, näin keski-iän lähestyessä, että kun en ole oppinut itsekseni tässä 20-vuoden aikana soittamaan kitaraa kuten haluaisin, niin täytyy mennä tunneille.

Mitä teet silloin kun et ole töissä? Kitaran soiton lisäksi aika lailla vapaa-aika menee lasten sanelemana. Jos itse saisin sanella mitä teen vapaa-ajallani niin katsoisin enemmän telkkaria, sillä se toimii itselleni hyvänä rentoutumiskeinona. Myöskin tykkään rakennella ja nikkaroida, joten sitäkin tulee tehtyä aina välillä. Ja oikeastaan on kyllä niin paljon kaiken näköistä mitä haluaisi tehdä, jos olisi tilaisuus, että vaikea valita jotain tiettyä, mutta sohvalla löhööminen toimii aina.

Recruiting

Henrietta Hörhammer
Henrietta Hörhammer

Head of People & Culture

Lisää luettavaa

Taito United logo

Sijainti

Metsänneidonkuja 10

Spektri, Kvartti 2. krs

02130 Espoo

Myynti

Antti Seppänen

+358 50 529 4558myynti@taitounited.fi
  • Taito United LinkedIn tili
  • Taito United Facebook tili
  • Taito United Twitter tili
  • Taito Unitedin Itewiki

Sivulinkit